DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

Obvestila za javnost, JSKS  | 

Vabilo na delavnico

 

DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

 

v torek, 8. oktobra 2019 od 9.00 do 13.00 ure,

 

na kmetiji pri Tominc – Frelih, Brezje 21, 4243 Brezje.

V uvodnem delu bo specialist za sadjarstvo in predelavo sadja, g. Martin Mavsar, univ.dipl.inž.agr. predstavil tehnologijo predelave sadja v sok in kis, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ga. Tatjana Kmetič Škof, univ.dipl.inž.agr. pa tehnologijo sušenja sadja. V nadaljevanju si bomo pogledali praktični prikaz, kjer vas bomo seznanili s postopki pranja, mletja, stiskanja, pasteriziranja in polnjenja v steklenice. Prav tako bomo predstavili postopke sušenja sadja.

 

Zaradi lažje izvedbe so potrebne prijave, do vključno petka,
4.10.2019 pri Ani Beden 051 684 163, ana.beden@kr.kgzs.si ali pri
Vanji Bajd Frelih 04 511 27 01, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si

 

 

Delavnica se izvaja v okviru javnega kmetijskega svetovanja, v sodelovanju s strokovnjaki KGZS - Zavod Novo mesto in je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni!

 

Ana Beden, dipl.inž. zoot., svetovalka za KDDD

Vanja Bajd Frelih, univ.dipl. inž.zoot., koordinatorka za KDDD              

Nazaj

USPOSABLJANJE: Ponovno uvajanje krušnih vrst žita v pridelavo

19. 09. 2019 ob 09:00

Kulturni dom Brezje

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki se želite seznaniti s pridelavo žit in uvajanjem novih tehnologij pridelave. Predstavljena bo tudi tehnologija pridelave starih sort krušnih žit za predelavo v mlevske izdelke. Po zaključenem usposabljanju bo Marija Kalan na voljo za vprašanja in svetovanje.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri