DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

Obvestila za javnost, JSKS  | 

Vabilo na delavnico

 

DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE

 

v torek, 8. oktobra 2019 od 9.00 do 13.00 ure,

 

na kmetiji pri Tominc – Frelih, Brezje 21, 4243 Brezje.

V uvodnem delu bo specialist za sadjarstvo in predelavo sadja, g. Martin Mavsar, univ.dipl.inž.agr. predstavil tehnologijo predelave sadja v sok in kis, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ga. Tatjana Kmetič Škof, univ.dipl.inž.agr. pa tehnologijo sušenja sadja. V nadaljevanju si bomo pogledali praktični prikaz, kjer vas bomo seznanili s postopki pranja, mletja, stiskanja, pasteriziranja in polnjenja v steklenice. Prav tako bomo predstavili postopke sušenja sadja.

 

Zaradi lažje izvedbe so potrebne prijave, do vključno petka,
4.10.2019 pri Ani Beden 051 684 163, ana.beden@kr.kgzs.si ali pri
Vanji Bajd Frelih 04 511 27 01, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si

 

 

Delavnica se izvaja v okviru javnega kmetijskega svetovanja, v sodelovanju s strokovnjaki KGZS - Zavod Novo mesto in je brezplačna.

 

Vljudno vabljeni!

 

Ana Beden, dipl.inž. zoot., svetovalka za KDDD

Vanja Bajd Frelih, univ.dipl. inž.zoot., koordinatorka za KDDD              

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin!

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri