Izbrana nova kraljica bohinjskih planin na Kravjem balu

Izbrana nova kraljica bohinjskih planin na Kravjem balu

Živinoreja, Živinoreja  | 
Izbrana nova kraljica bohinjskih planin na Kravjem balu

V nedeljo 18. septembra je v Bohinju potekala najstarejša prireditev ob koncu turistične in pašne sezone - kravji bal. Na prireditvi sodelujejo planšarji, ki z višje ležečih planin privedejo okrašene trope živine in na ramenih prinesejo "basengo" - vse kar potrebujejo za izdelavo sira in ostale stvari, ki so potrebne za življenje na planini.

Ključne besede: kraljica bohinjskih planin, kravji bal

Na letošnjem Kravjem balu so sodelovale živali s planin Zajamniki, Velo polje, planin Krstenica in Konjska dolina. Razstavljenih je bilo okoli 30 živali cikaste pasme od osmih rejcev. Vodja oddelka za živinorejo, Igor Stanonik je izbral najlepšo med njimi. Tako je Kraljica bohinjskih planin postala skoraj šest let stara cika SRNA (na sliki), rejke Kožar Marije iz Podjelja, ki je prišla s planine Konjska dolina (na sliki).

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.