Pomen zorenja govedine v prehrani in delavnico - Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin

Pomen zorenja govedine v prehrani in delavnico - Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin

Obvestila za javnost, JSKS  | 
Pomen zorenja govedine v prehrani in delavnico - Senzorična kakovost  mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin

VABILO

na predavanje Pomen zorenja govedine v prehrani in delavnico - Senzorična kakovost mesnih izdelkov, kot rezultat tehnologije izdelave domačih mesnin,

ki bo v sredo, 16. marca 2022 ob 9.00 uri, v sejni sobi KGZ Sloga Kranj na Primskovem.

Delavnico bo vodila ga. Irena Kos univ. dipl. inž. živil. tehnol., specialistka za predelavo mesa na KGZS, ki ima z ocenjevanjem mesnin bogate izkušnje saj že vrsto let ocenjuje na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju.

Dnevni red:

1. Predavanje - Pomen zorenja govedine v prehrani

2. Predstavitev Pravilnika o ocenjevanju kakovosti mesnih izdelkov na državni prireditvi »Dobrote slovenskih kmetij« na Ptuju. Na kratko bodo predstavljeni rezultati ocenjevanj in najpogostejše napake, ki jih komisije beležijo in kako le te odpraviti

3. Praktično ocenjevanje suhomesnatih izdelkov.

 

V ocenjevanje lahko prinesete domače izdelke, ki morajo biti celi, IN NE PREREZANI. Vsak izdelek naj bo opremljen tudi z deklaracijo: ime izdelka, sestavine izdelka (tudi dodatki), do kdaj je uporaben in pod kakšnimi pogoji, navodila za uporabo, če so potrebna, da bomo preverili, če je deklaracija pravilno izpolnjena. Seveda, tisti, ki dejavnosti predelave mesa nimate priglašene na UE lahko potrebne podatke napišete ročno na list papirja ali natisnete.na etiketo in jih priložite izdelku. Vsi prisotni boste tudi sodelovali pri ocenjevanju, saj bo vsak udeleženec poizkusil izdelek in če bo želel tudi povedal svoje mnenje. Končno oceno pa bo podala ga. Kos. Vsak udeleženec lahko prinese v ocenjevanje po dva izdelka.

 

Prijave za udeležbo do torka, 15.3.2022 do 12 ure pri svetovalki: Vanji Bajd Frelih (tel. 04/5112701, vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si) in Ani Beden (tel. 04/5353617, ana.beden@kr.kgzs.si)

Vabljeni vsi, ki se s predelavo mesa ukvarjate kot dopolnilno dejavnostjo na kmetiji in tudi ostali zainteresirani!

Koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti za Gorenjsko: Vanja Bajd Frelih, univ. dipl. inž. zoot

Nazaj

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri