USPOSABLJANJA IZ FITOMEDICINE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

USPOSABLJANJA IZ FITOMEDICINE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

Obvestila za javnost, JSKS  | 

V okviru Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj organiziramo osnovna in  obnovitvena usposabljanja iz fitomedicine za izvajalce ukrepov varstva rastlin ter Tečaj o pravilni in varni uporabi FFS.

Usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin:
Usposabljanje je potrebno za vse, ki želite kupovati in uporabljati fitofarmacevtska sredstva, ki so vpisana v register FFS. Usposabljanje je potrebno opraviti tudi izvajalcem ukrepov v ekološki pridelavi v kolikor za varstvo rastlin uporabljajo dovoljena sredstva v ekološki pridelavi in so vpisana v register FFS.
Osnovno usposabljanje traja 3 dni (15 ur) in se zaključi z opravljanjem preizkusa znanja, na podlagi katerega se vam izda izkaznico, veljavno 5 let. V enem letu pred potekom veljavnosti izkaznice se je potrebno udeležiti obnovitvenega usposabljanja, če želite izkaznico zopet podaljšati (izjeme določa Zakon o fitofarmacevtskih sredstvih). Obnovitveno usposabljanje traja 4 ure in ne vsebuje preizkusa znanja.
Na osnovnem in obnovitvenem usposabljanju je potrebna obvezna prisotnost udeležencev. Več informacij: Zakon o fitofarmacevtskih sredstvih (Ur. l. RS, št. 83/2012) in Pravilnik o usposabljanju o fitofarmacevtskih sredstvih (Ur. l. RS, št. 85/2013).

Tečaj o pravilni in varni uporabi fitofarmacevtskih sredstev:
Udeležba na tem tečaju je prostovoljna. Na tečaju se seznanite s povzročitelji bolezni na rastlinah, škodljivci in pleveli, z uporabo nekemičnih metod za zatiranje bolezni in škodljivcev, o varnem ravnanju in skladiščenju FFS ter o odstranjevanju embalaže in ostankov FFS. Tečaj poteka štiri šolske ure, po zaključenem tečaju pa ni mogoče pridobiti izkaznice za nakup FFS (tečaj je namenjen zlasti nepoklicnim uporabnikom). 

Cene usposabljanj:
- osnovno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin (65,88 EUR z DDV
- obnovitveno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin (29,27 EUR z DDV) - - tečaj o pravilni in varni rabi FFS (20 EUR z DDV)

 

Predvideni termini usposabljanj do konca leta 2020

OSNOVNO USPOSABLJANJE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

Usposabljanje bo predvidoma izvedeno januar ali februar 2021. Za osnovno 15 urno usposabljanje sprejemamo prijave.

Prijavite se lahko na tel. 04/2804632 (Marija Kalan) ali marija.kalan@kr.kgzs.si

 

NADALJNJE OZ. OBNOVITVENO USPOSABLJANJE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

 

 

DATUM

VRSTA TEČAJA

LOKACIJA

PRIČETEK

ZAKLJUČEK

cena z DDV

16.6.2020

Izvajalci ukrepov

Sejna soba KGZ Sloga Kranj

15:00

19:00

29,28

22.10. 2020

Izvajalci ukrepov

Sejna soba KGZ Sloga Kranj

14:00

18:00

 

29,28

5.11.2020

Izvajalci ukrepov

Sejna soba KGZ Sloga Kranj

14:00

18:00

29,28

 

Vsem imetnikom potrdil, ki so zadnje obnovitveno usposabljanje za izvajalce ukrepov opravili pri KGZ Kranj na podlagi podatkov UVHHVR pošljemo pred iztekom veljavnosti potrdila obvestilo/vabilo in prijavnico na usposabljanje. Po opravljenem 4 urnem usposabljanju se vam potrdilo o usposobljenosti za delo s FFS podaljša za obdobje 5 let.

 

Obnovitvenega usposabljanja za delo s FFS se morajo imetniki potrdil udeležiti pred iztekom veljavnosti potrdila!  Zaradi ukrepov povezanih s COVID 19, se obnovitvenga usposabljanja, ki je razpisan za 16. 6. 2020 udeležijo tudi tisti imetniki potrdil katerim je veljavnost potekla v mesecu aprilu, maju, vključno do 16. junija 2020.

 

Odgovorna oseba                                                                                     Direktor KGZ Kranj

Marija Kalan uni. dipl. inž. kmet.                                                               Mitja Kadoič uni. dipl.inž zoot.

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri