USPOSABLJANJA IZ FITOMEDICINE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

USPOSABLJANJA IZ FITOMEDICINE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

Obvestila za javnost, JSKS  | 
USPOSABLJANJA IZ FITOMEDICINE ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN

V okviru Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj organiziramo osnovna in  obnovitvena usposabljanja iz fitomedicine za izvajalce ukrepov varstva rastlin ter Tečaj o pravilni in varni uporabi FFS.

Usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin:
Usposabljanje je potrebno za vse, ki želite kupovati in uporabljati fitofarmacevtska sredstva, ki so vpisana v register FFS. Usposabljanje je potrebno opraviti tudi izvajalcem ukrepov v ekološki pridelavi v kolikor za varstvo rastlin uporabljajo dovoljena sredstva v ekološki pridelavi in so vpisana v register FFS.
Osnovno usposabljanje traja 3 dni (15 ur) in se zaključi z opravljanjem preizkusa znanja, na podlagi katerega se vam izda izkaznico, veljavno 5 let. V enem letu pred potekom veljavnosti izkaznice se je potrebno udeležiti obnovitvenega usposabljanja, če želite izkaznico zopet podaljšati (izjeme določa Zakon o fitofarmacevtskih sredstvih). Obnovitveno usposabljanje traja 4 ure in ne vsebuje preizkusa znanja.
Na osnovnem in obnovitvenem usposabljanju je potrebna obvezna prisotnost udeležencev. Več informacij: Pravilnik o strokovnem usposabljanju in preverjanju znanja iz fitomedicine  (Ur. l. RS 83/2012)

Tečaj o pravilni in varni uporabi fitofarmacevtskih sredstev:
Udeležba na tem tečaju je prostovoljna. Na tečaju se seznanite s povzročitelji bolezni na rastlinah, škodljivci in pleveli, z uporabo nekemičnih metod za zatiranje bolezni in škodljivcev, o varnem ravnanju in skladiščenju FFS ter o odstranjevanju embalaže in ostankov FFS. Tečaj poteka štiri šolske ure, po zaključenem tečaju pa ni mogoče pridobiti izkaznice za nakup FFS (tečaj je namenjen zlasti nepoklicnim uporabnikom).

Cene usposabljanj:
- osnovno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin (65,88 EUR z DDV
- obnovitveno usposabljanje za izvajalce ukrepov varstva rastlin (29,27 EUR z DDV) - - tečaj o pravilni in varni rabi FFS (20 EUR z DDV)

 

 

OBVESTILO O VELJAVNOSTI  POTRDIL  ZA NAKUP IN UPORABO FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV

 

Zaradi epidemije Covid – 19 in predpisanih ukrepov obnovitvena usposabljanja za izvajalcev ukrepov za delo s FFS potekajo prilagojeno, glede na razmere, ki jih predpisani ukrepi dopuščajo.

 

V  Uradnem listu št. 206/2021 objavljen Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja omilitev, obvladanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19 (ZDUPŠOP), ki je stopil v veljavo 30.12. 2021, je dana možnost za podaljšanje pretečenih izkaznic, katere bi morale biti podaljšane do 31. 12. 2021. Te izkaznice je možno podaljšati do 30. 6. 2022 in sicer pod naslednjimi pogoji:

- na podlagi pisne izjave, da se imetnik ni mogel udeležiti

  usposabljanja zaradi zdravstvenih težav povezanih s covid-19,  

  oziroma zaradi nezmožnosti udeležbe na spletnem seminarju

- na podlagi zdravniškega potrdila.

 

Na podlagi izjave oziroma zdravniškega potrdila se lahko podaljša še že pretečene izkaznice po 24. 10. 2020. Te izkaznice je možno podaljšati še do 30. 6. 2022.

 

V času predpisanih ukrepov za preprečevanje okužb s covid – 19, bomo izvajali le usposabljanje preko spleta.  Usposabljanja v živo bomo lahko izvajali šele takrat, ko bomo prišli v zeleno fazo epidemije.

 

Na spletno usposabljanje lahko prijavite  tudi na tel: 04 280 46 32 (Marija Kalan), ali s prijavnico na e naslov: marija.kalan@kr.kgzs.si.

 

URNIK USPOSABLJANJ ZA IZVAJALCE UKREPOV VARSTVA RASTLIN V LETU 2022

 

DATUM

VRSTA TEČAJA

LOKACIJA

PRIČETEK

ZAKLJUČEK

cena z DDV

24.1. DO 26. 1. 2022

Izvajalci ukrepov – OSNOVNO

Spletno usposabljanje

14.00

19.00

65,88

3.2. 2022

Izvajalci ukrepov

Spletno usposabljanje

14:00

17:30

 

29,28

4.3.2022

Izvajalci ukrepov

Spletno usposabljanje

14:00

17.30

29,28

 

Marija Kalan, KGZS – zavod KR

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri