Zaključno usposabljanje projekta Na kmetijo!

Zaključno usposabljanje projekta Na kmetijo!

Obvestila za javnost, JSKS  | 
Zaključno usposabljanje projekta Na kmetijo!

Vabimo vas na zaključno usposabljanje projekta Na kmetijo!,

ki bo v četrtek, 28. oktobra 2021 ob 16.30, preko spleta.

Usposabljanje je namenjeno kmetijam, ki jih zanima možnost bivanja starejših na kmetiji kot dopolnilna dejavnost in tudi ostalim, tako ustanovam, organizacijam kot tudi starejšim osebam.

Program:

  • - Predstavitev projekta Na kmetijo!, partnerjev in aktivnosti (Alenka Ogrin, Inštitut Antona Trstenjaka)
  • - Namen podukrepa Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti… (Andreja Krt, Kmetijsko gozdarska zbornica)
  • - Staranje na kmetiji v luči sodobnih sistemov za dolgotrajno oskrbo (prof. Jože Ramovš, Inštitut Antona Trstenjaka)
  • - Gospodinjska skupnost starejših v Davči kot oblika bivanja starejših na podeželju (Peter Prezelj)
  • - Izkušnje projekta Na kmetijo!, ugotovitve in priporočila (Alen Sajtl, Inštitut Antona Trstenjaka)
  • - Ugotovitve iz pilotnih projektov in naslednji koraki (Andreja Krt, Kmetijsko gozdarska zbornica)
  • - Vprašanja udeležencev in razprava.

Prijave na ta spletni dogodek sprejemamo na e-mail naslov alen.sajtl@iat.si do vključno 26. oktobra 2021.  Dogodek bo trajal približno uro in pol. Prijavljenim bomo poslali povezavo dan pred dogodkom.
Vljudno vabljeni.

Kratek opis projekta Na kmetijo!
Na kmetijo! je dvoletni pilotni projekt v okviru podpore za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.
S projektnimi aktivnostmi – obiski skupin starejših na kmetijah in poizvednimi skupinami, študijo izvedljivosti in priročnikom za bivanje starejših na kmetiji – smo ugotavljali kakšne so možnosti za razvoj bivanja starejših oseb na kmetijah, pod katerimi pogoji bi tovrstno bivanje lahko vzpostavili in kakšen je interes med lastniki kmetij za razvoj te dopolnilne dejavnosti ter med starejšimi osebami za tovrstno obliko bivanja.
V projektnem partnerstvu so poleg Inštituta Antona Trstenjaka še tri slovenske kmetije, in sicer kmetija Matk´ iz Matkovega kota, ki se ukvarja tudi s turizmom, kmetija AvarK z Dolenjske, ki se ukvarja z živinorejo ter eko-socialna kmetija Pribinovina z Goričkega. Kot strokovna svetovalca sodelujeta tudi arhitektka Vera Klepej Turnšek in Peter Prezelj, ustanovitelj gospodinjske skupnosti starejših v Davči. Evalvator projekta je Inštitut RS za socialno varstvo.

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.