Okusi škofjeloškega

Okusi škofjeloškega

PRP  | 
Okusi škofjeloškega

CLLD PROJEKTI
(LAS LOŠKEGA POGORJA)

V okviru projekta nameravamo s povezovanjem gostinskih ponudnikov (gostiln in turističnih kmetij) prenoviti obstoječo kulinarično ponudbo (znotraj ponudbe Okusov loškega podeželja) ter nadgraditi ponudbo z vključitvijo novih jedi ter hišnih specialitet, ki temeljijo na tradiciji in sodobni kulinariki.

Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014-2020.
Partnerji v projektu: Razvojna agencija Sora d.o.o, Območna obrtno – podjetniška zbornica Škofja Loka, KGZS, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, Društvo za razvoj podeželja Resje
Vrednost celotnega projekta: 74.633,09 EUR
Sofinanciranje iz sredstev CLLD: 59.932,90 EUR
Trajanje projekta: 1.1.2020 – 31.3.2021

Cilj:
S povezovanjem ponudbe lokalnih pri/predelovalcev kakovostnih podeželskih produktov, gostinskih ponudnikov in turističnih kmetij ter z nadgradnjo, razvojem in izborom atraktivnih lokalnih jedi postaviti kulinarični temelj trajnostne turistične ponudbe na škofjeloškem območju ter tako prispevati k ohranjanju kulinarične tradicije območja in k razvoju sodobnega kulinarično razgibanega in turistično prepoznavnega območja.

Povzetek:
V okviru projekta nameravamo s povezovanjem gostinskih ponudnikov (gostiln in turističnih kmetij) prenoviti obstoječo kulinarično ponudbo (znotraj ponudbe Okusov loškega podeželja) ter nadgraditi ponudbo z vključitvijo novih jedi ter hišnih specialitet, ki temeljijo na tradiciji in sodobni kulinariki. Prav tako bomo s postavitvijo smernic za izbor gostinskih ponudnikov dopolnili izbor obstoječih lokalnih gostinskih ponudnikov, ki ponujajo izbrane kulinarične dobrote ter v skladu s tem izvedli nabor novih gostinskih ponudnikov (npr. z vključitvijo zainteresiranih turističnih kmetij,…). Nadaljevali bomo z aktivnostmi za lokalne pri/predelovalce kakovostnih produktov ter osveščanjem gostinskih ponudnikov in širše javnosti o pomenu uporabe lokalno pridelane hrane. Nadaljevali bomo tudi z vpenjanjem ponudbe loškega podeželja v kulinarično, gostinsko in turistično ponudbo škofjeloškega območja. Vsebina projekta, katerega rezultat bo nov turistični produkt – kulinarični festival, sledi vse večjemu zanimanju obiskovalcev škofjeloškega območja po tipični kulinarični ponudbi ter porastu kulinaričnega turizma.


Aktivnosti:
Animacija in motivacija ciljnih skupin (obstoječih in novih gostinskih ponudnikov ter obstoječih in novih pri/predelovalcev lokalnih živil)
Postavitev koncepta in izvedba kulinaričnega festivala
Promocija lokalne kulinarične ponudbe
Vodenje in koordinacija operacije
Promocija operacije

Rezultati:
Gostilne (obstoječe in nove) ter turistične kmetije bodo v svojo kulinarično ponudbo vključevale jedi iz Okusov Škofjeloškega in s tem obogatile lastno ponudbo ter povečale turistično prepoznavnost lokalne kulinarike
Povečanje uporabe kvalitetnih lokalnih živil med gostinskimi ponudniki in turističnimi kmetijami
S promocijo in trženjem ter izvedbo kulinaričnega dogodka bo že vzpostavljena in nova kulinarična ponudba Okusov Škofjeloškega postala bolj prepoznavna  in v gostilnah in na turističnih kmetijah večkrat naročena s strani gostov
Popestritev turistične ponudbe območja (priprava kulinaričnega turističnega produkta – kulinarični festival – Okusi Škofjeloškega)
Nadgradnja obstoječe kulinarične ponudbe Okusov loškega podeželja z novimi jedmi in novimi sodelujočimi gostinskimi ponudniki

Sofinanciranje:
Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

 

Članki:

Povezovanje pridelovalcev in predelovalcev živil in gostincev ter turističnih kmetij v okviru projekta Okusi Škofjeloškega

 

Brošura - okusi škofjeloškega

Ponudbiki - okusi škofjeloškega

 Kontakti:

Razvojna agencija Sora d.o.o, 04/ 50 60 225, kristina.miklavcic@ra-sora.si
Območna obrtno – podjetniška zbornica Škofja Loka, 04/ 50 60 200, julija.primozic@ozs.si,
Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, 04/ 280 46 33, blaska.boznar@kr.kgzs.si
Društvo za razvoj podeželje Resje, 041 864 152, info@bukovc.si

https://www.program-podezelja.si/sl/

https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_sl

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino spletne strani je odgovorna KGZS- Zavod KR.

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.