SOOS: Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje

SOOS: Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje

PRP  | 
SOOS: Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje

SOOS: Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje

 

Šifra: 33133-1004/2018/22

Trajanje: 14. 12. 2018 – 13. 12. 2021

 

Glavni cilji projekta so: (1) Izboljšati prenos znanja v prakso na področju divjih opraševalcev v sadjarstvu. (2) Vzpostaviti dobre prakse varovanja opraševalcev na vzorčnih kmetijskih gospodarstvih. (3) Izboljšati razmere za divje opraševalce v sadovnjakih in s tem pripevati k varovanju biotske raznovrstnosti. (4) Povečati zanesljivost in kakovost opraševanja.

V sadovnjakih, ki so vključeni v projekt, bomo izboljšali prehranske in gnezdilne razmere za opraševalce. Poleg tega bomo izvedli program usposabljanja za kmete, pripravili predavanja in delavnice, organizirali strokovni posvet, izdali priročnik in izobraževalne video vsebine.

Financer:

89 % upravičenih stroškov projekta krije Program razvoja podeželja 2014 – 2020 (80 % Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, 20 % Republika Slovenija), 11 % je lastni vložek partnerjev.

Projekt poteka v okviru ukrepa Sodelovanje Programa razvoja podeželja 2014-2020, Podukrep 16.5. - Podpora za skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje ter za skupne pristope k okoljskim projektom in stalnim okoljskim praksam. Tip projekta: EIP (Evropsko partnerstvo za inovacije).

 

Partnerji:

Zavod Jabolko

Kmetijski inštitut Slovenije

Kmetijsko gozdarski zavod Kranj

Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma

Kozjanski park

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije

Kmetijska gospodarstva (sadjarji):

DARSAD d.o.o.

Matjaž Škof

Stanislav Tojnko

Radovan Jelina

Anže Legat

Manca Omerzu

 

 

 

POVEZAVE

https://www.program-podezelja.si/sl/

http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index.html

 

Nazaj

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.